På rulletur med Groovy Q - Landstreff Bergen 2018
15976
post-template-default,single,single-post,postid-15976,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,qode-restaurant-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-12.0.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

På rulletur med Groovy Q

På rulletur med Groovy Q

Fredag 11.mai ruller busser fra hele Vestlandet inn til Bergen for å delta på Landstreff Bergen 2018. En av bussene er Groovy Q fra Stavanger. De skal være med på å sørge for at også turen til Landstreffet blir helt spesiell.

Simon Belay (18) er russepresident ved Hetland VGS i Stavanger, med på bussen Groovy Q, og skal være med på å planlegge rulleturen fra Stavanger til Landstreff Bergen. Vi har tatt en prat med både Simon og bussjef for Groovy Q, Brede Berg Øvrebø (18).


Simon Belay (t.v) og Brede Berg Øvrebø (t.h)

Halla, hvem prater vi med?
Hei, det er Simon Belay. Promosjef for Groovy Q og russepresident ved Hetland VGS.

Dere tar med bussen deres på Landstreff Bergen? Blir en bra rulletur det?
Ja, det kjekkeste med russetiden er jo å rulle, så hvorfor ikke rulle helt til Bergen? På vei til Bergen så har vi jo en 5-timers rulletur foran oss som avsluttes med et heftig Landstreff! Sammen med andre presidenter i Stavanger planlegger vi turen ned til Bergen og når vi har noen busser og endel vaner med oss, så er det ikke vanskelig å stelle i stand en bra tur!

Vi er enig! Fortell oss litt om planene.
Planen er å samle alle busser/vaner som skal dra fra Stavanger til LB. Da kan vi gjøre rullingen til en skikkelig fest. Vi ser for oss oppmøte klokken 08:00 på Randaberg Arena fredag morgen. Da starter festen. Derfra kjører vi kolonne fra Stavanger til Bergen. Sannsynligvis Norges lengste russekolonne. Hehe! Perfekt måte å bli kjent med enda flere Stavangerruss. På veien blir det musikk, fest, mat og hvem vet, kanskje noen konkurranser? Blir nok ganske bra kok på båten for å si det sånn.

Det tror vi på, men hvordan står det egentlig til med bussen?
Bra! Vi har jobbet knallhardt for å få den klar til russetiden. Vi er sikkert den russegruppa i Norge som har startet seinest med bussprosjektet. Det sier jeg fordi vi egentlig skulle ha van helt frem til august 2017. Vi begynte ikke på bussen før oktober 2017. Hehe, så har blitt litt stress.

Oi, da jobber dere fort, eller var bussen nesten klar fra før av?
Nei, nei, bussen har vært turbuss før, så det var mye å gjøre. Heldigvis er vi 28 stykker på bussen.

28? Det ville vel vært alt for mange for en van?
Ja, det var jo derfor vi bestemte oss for en buss. De fleste av oss har gått på skole sammen i snart 13 år, så vi er en ekte gjeng. Nå håper vi å skape en ny russebuss som kan forbli en stavangerbuss. Da blir det gode muligheter for rulling neste år også. Haha.

Høres fett ut. Noe du vil legge til Brede Berg Øvrebø?
Tja, kan jo legge til at vi har Stavangers lengste buss. Vi har også investert i en form for uteanlegg som forhåpentligvis vil kunne bidra til god stemning både på meetups med Stavangerruss og på rulleturen til Landstreff Bergen. I tillegg har vi prioritert å bygge en diger lounge, slik at vi kan få plass til så mange som mulig der. Vi gleder oss vilt til russetiden og til Landstreff Bergen! Nå gleder vi oss til å slippe konseptet i mars. Vi sees i Bergen!

Det gjør vi. Vi gleder oss!

Tags: